• Netherlands, Lochem
  • Supply Chain - Make
  • Professional Job
  • Full-Time
Apply

Short job description

Wie zijn wij?

Bij FrieslandCampina delen we met 20.000 medewerkers de passie om meer uit melk te halen en om mensen verder te helpen in het leven. Met onze merken – ruim 30 - bereiken we miljoenen mensen in meer dan 100 landen. FrieslandCampina heeft business groups en werkmaatschappijen met vestigingen in de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort. 

 

FrieslandCampina Butter & Milkpowder in Lochem verwerkt 10% van alle melk en 55% van alle room van FrieslandCampina. Daarmee is Lochem is één van de grotere melk verwerkende locaties in Nederland. De medewerkers verwerken de room en melk in verschillende boter, boterproducten, melkpoeder en gespecialiseerde melkeiwitten. In totaal maken de 190 medewerkers in Lochem zo’n 100 verschillende eindproducten die wereldwijd hun afname vinden.

 

Voor onze Productie afdeling Poeder & Milk Prism zijn wij op zoek naar een:

 

Technology Specialist Milk Prism

A job that matters

Providing food for the world’s growing population is a huge challenge. We aim to serve more people, while producing less waste. At the same time, we need to secure a profitable balance between the supply of milk from farmers and product demands from consumers. Every step in our Supply Chain is vital to the success of the entire chain and of FrieslandCampina as a company.

What will your job look like?

De functie:

Als procestechnoloog weet jij de balans te vinden tussen het stroomlijnen van de dagelijkse operatie en het leveren van structurele optimalisatie van de productieprocessen van onze filtratiefabriek; Milk Prism. Als procestechnoloog ben je om die reden bij verschillende projecten betrokken: procesoptimalisaties, new product development en lokale investeringsprojecten.

Bij investeringsprojecten ben je verantwoordelijk voor de technologische ondersteuning en bijvoorbeeld het schrijven van procesomschrijvingen bij opstart en validatie. Bij new product development projecten heb je een rol in de technologische begeleiding van proef- en validatieproducties bij wijzigingen in product of proces en werk je veel samen met de afdeling Development en Processing. Je geeft leiding aan of neemt intensief deel aan continuous improvement projecten. Het kunnen overtuigen en meenemen van jouw omgeving in de continuous improvement strategie spreekt je dan ook erg aan. Verder houd je je bezig met trouble shooting, waarbij je ervoor zorgt dat de grondoorzaak van de verstoring weggenomen wordt bij bijvoorbeeld procesafwijkingen, optimalisatie en modificatie van de productielijnen (bv. Indampen en drogen).  Door de data en processen te analyseren en te kijken naar trends kom je tot verbeteringen. Hierbij is de nadruk op kwaliteit doorslaggevend. Je werkt nauw samen met de collega’s van productie, R&D en externe partijen en klanten. 

Functie-eisen

  • Afgeronde HBO/WO opleiding in de richting Procestechnologie;
  • 5 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare omgeving;
  • Kennis en ervaring op het gebied van filtratie / membranen;
  • Ervaring op het gebied van infrastructuur en utilities in de procesindustrie;
  • Ervaring op het gebied van kwaliteitssystemen;
  • Aantoonbare ervaring met troubleshooting/ gericht verbeterprocessen in een productie omgeving;
  • Een teamspeler met de volgende eigenschappen: resultaatgericht, procesmatig denken, plannen en organiseren, overtuigingskracht, besluitvaardig en analytisch.

Herken jij jezelf in bovenstaande? Ontdek dan de dynamische wereld van FrieslandCampina en kom ons team in Lochem versterken!

 

Wat bieden wij?                                                                                                                                                                   
Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest!

Solliciteren

Heb je vragen over bovenstaande functie of wil je gewoon wat meer weten over FrieslandCampina? Neem dan contact op met Jan Witvoet, Manager Productie Poeder, telefoonnummer: +31 6 46858290

Officieel reageren/ aanmelden als kandidaat kan (uitsluitend) via onze website.

Contact information

Related vacancies