• Netherlands, Leeuwarden
 • Supply Chain - QSHE
 • Professional Job
 • Part-Time
Apply

Short job description

FrieslandCampina Consumer Products Leeuwarden bestaat uit verschillende plants. Hier worden (gesuikerde) gecondenseerde melk- en poederproducten geproduceerd en verpakt. De afdeling Quality Assurance (QA) levert een bijdrage aan het verwezenlijken van de organisatiedoelstellingen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bewaken en auditen van afspraken met leveranciers zoals de voedselveiligheid en kwaliteit van de grondstoffen, hulpstoffen en verpakkingsmaterialen worden geborgd.

What will your job look like?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor 4 deelgebieden:

 1. Borgen kwaliteit en voedselveiligheid van grondstoffen, hulpstoffen en verpakkings specificaties

Grondstof-, hulpstoffen en verpakkings specificaties beoordelen voor HACCP systeem met als doel het borgen van de kwaliteit en voedselveiligheid. Daarnaast beoordelen van grondstoffen of ze in overeenstemming zijn met de gestelde wetgeving en certificeringen zoals HALAL en Kosher. Communiceren met category teams en/of leveranciers indien er inhoudelijke vragen zijn over leveranciersdocumenten. Het maken van afspraken met leveranciers hoe specifieke risico’s kunnen worden geborgd bij de leveranciers. Restrisico’s afdekken met monitoringsplannen welke opgezet en uitgevoerd worden door Quality Control (QC) afdeling. Up to date houden van alle statements, beoordelen en indien nodig afstemmen met de leverancier. Tevens borging van hulpstoffen interne afdeling Energy&Utilities  (water, stoom, perslucht, enz.)

 1. Beoordeling en selectie van leveranciers

Beoordelen leveranciers op basis van uitgevoerde audits, klachten en resultaten monitoring gegevens in overleg met QC. Het mede bepalen van audit planning leveranciers en opvolging acties vanuit audits en beoordelingen. Tevens assisteren of zelfstandig uitvoeren leveranciers audits of bezoeken. Op basis van deze audits of bezoeken het selecteren van leveranciers.

 

 1. Beheer van specificaties

Inhoudelijk beheer van specificaties verpakkingsmaterialen, grondstof-specificaties, materiaalspecificaties, intramelkstromen met een minimale review van 3 jaar. Wijzigingen afstemmen met betrokkenen. Draagt zorg dat alleen goedgekeurde leveranciers materialen aanleveren en dat materialen volgens de door het bedrijf gestelde normen worden aangeleverd. Zorgt er voor dat van alle grondstoffen, hulpstoffen en verpakking specificaties een up to date versie beschikbaar is op de locatie.

 

 1. Relatie onderhouden met interne FrieslandCampina afdelingen

Het communiceren met interne afdelingen zoals R&D, community of practice, procurement, en category teams. Het deelnemen aan relevante category teams. Met R&D afstemmen in geval van nieuwe grondstoffen, hulpstoffen en verpakkingsmaterialen dat de voedselveiligheid en kwaliteit geborgd is in de keten. Eisen gesteld aan deze materialen moet opgevraagd en besproken worden met community of practice. Afspraken moeten vastgelegd worden richting de leveranciers via de category teams en procurement.

 

De ideale kandidaat heeft de volgende achtergrond;

 • Minimaal afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur richting levensmiddelentechnologie/chemie);
 • Heeft actuele kennis van kwaliteitsmanagement, kwaliteitssystemen en productieprocessen. Kent kwaliteitsmeetsystemen en methodieken;
 • Kennis van locatie- en klantenstandaarden (FoQus Q/ ISO9001/ FSSC22000 & BVProgramma);
 • Ervaring met risicobeheersing grondstoffen en verpakkingsmaterialen is een pré;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in relevante functie in Food Industry;
 • Ervaring met auditen van leveranciers;
 • Ervaring met IFT is een pré;
 • Beheerst Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden:

 

Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carriere ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest. 

 

Contact information

Related vacancies