• Netherlands, Amersfoort
 • Project Management
 • Professional Job
 • Full-Time

Kurze Stellenbeschreibung

Ben jij een expert op het vlak van Werktuigbouwkunde? Wil jij het verschil maken hoe de technische uitvoering van projecten voor elkaar komt? Ben jij de ervaren engineer die de technische standaarden die we bij projecten gebruiken verder ontwikkelt? 

Als Werktuigbouwkundig Specialist, werk je voor de Business Group Ingredients en maak je deel uit van de afdeling Ingredients Project & Technical Excellence Center (IPTEC). Deze afdeling bestaat uit meer dan 50 professionals die zich richten op de uitvoering van grotere investeringsprojecten ten behoeve van de verschillende (internationale) fabrieken van de Business Group.

Stellenbeschreibung

De verantwoordelijkheidsgebieden voor de Werktuigbouwkundig Specialist zijn de volgende:

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van kosteneffectieve engineering standaarden op het werktuigbouwkundig gebied, waarmee voldaan wordt aan alle eisen die vanuit kwaliteit en veiligheid gesteld worden;
 • Je draagt zorg voor correcte implementatie van deze standaarden in projecten en op locaties;
 • Je stuurt functioneel een netwerk aan van lokale experts die werktuigbouwkundige aspecten in hun portefeuille hebben en zorgt ervoor dat het kennisniveau van zowel de lokale experts als projectmedewerkers m.b.t. Mechanical engineering standards op peil is;
 • Verder geef je op locatie ondersteuning m.b.t. werktuigbouwkundige werkzaamheden/vraagstukken in investeringsprojecten welke zijn gericht op uitbreiding van capaciteit of het verbeteren van productieprocessen en –installaties. Jij bent binnen de Business Group Ingredients de expert op dit thema.

De verwachting is dat je 50% vanuit ons hoofdkantoor in Amersfoort werkt en voor 50% op locatie (verschillende locaties). Het betreft een interessante functie met veel verantwoordelijkheid en binnen een uiterst professionele organisatieonderdeel. Je krijgt veel van de organisatie te zien.

De business group Ingredients ontwikkelt nutritionele en functionele ingrediënten die waarde toevoegen aan bestaande producten. Wereldwijd levert de business group natuurlijke ingrediënten op basis van melk, kaaswei en plantaardige grondstoffen aan industriële afnemers in de kindervoedingsbranche, de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de jongdiervoederbranche. De business group Ingredients heeft vestigingen in elf landen (Nederland, Duitsland, Verenigde Staten, Indonesië, China, Singapore, Japan, Brazilië, Egypte, Nieuw-Zeeland en India).

 

Binnen IPTEC (de projectenorganisatie van Ingredients) val je binnen het team Subject Matter Experts. In dit team zit een Specialist op Civiel, Mechanical, Automation, Electrical, Chemical, Utilities en HVAC, Safety en ATEX. Dit team is het brein van de organisatie. Op dit moment hebben we de Expert rol op het gebied van Werktuigbouwkunde vacant.

 

 

We zouden graag zien dat de kandidaat voldoet aan de volgende functie-eisen:

 • Een afgeronde HBO/ WO opleiding met Werktuigbouwkunde specialisatie incl. hygienisch ontwerp;
 • Tenminste 10 jaar relevante ervaring met het adviseren en eventueel begeleiden van Werktuigbouwkundige activiteiten in projecten binnen productie-omgevingen;
 • Analytisch en conceptueel sterk onderlegd;
 • Ziet standaarden als noodzaak om te komen tot consistentie en daarmee tot platform voor continue verbetering;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en in staat om anderen te motiveren en te ontwikkelen;
 • Spreekt en schrijft uitstekend in het Nederlands en Engels.

Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest. Heb je interesse in deze dynamische functie, dan nodigen we je van harte uit om online te solliciteren via onze site. Een online assessment maakt deel uit van het selectieproces.

”In our innovation center, we find new and better ways in which nutrition can help patients to recover. ”

Floor van der Horst - Marketing Director Medical Nutrition

Kontaktinformation

jobspezifische Stellenangebote