• Netherlands, Amersfoort
 • Project Management
 • Professional Job
 • Full-Time

Kurze Stellenbeschreibung

Werk je mee aan de fabriek van de toekomst?

We hebben een mooie senior project management rol waarin je verantwoordelijk wordt voor engineering, procurement en construction binnen onze diverse CAPEX innovatie- en uitbreidingsprojecten. Wij zoeken een projectenman- of vrouw met gedegen technische kennis die affiniteit heeft met ons innovatieve en veelzijdige projectenlandschap. Het betreft twee functies: een in Veghel en een in Borculo.

Stellenbeschreibung

Wereldspeler met Nederlandse stempel
De uitdagingen van een multinational, gewoon in Nederland. Duizenden boeren in één coöperatie, samen opererend op een wereldwijde markt. Ruim vijftig lokale fabrieken, met impact op globale schaal. Dat maakt FrieslandCampina onderscheidend. Elke dag voorzien wij miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen uit melk. Zo maken we impact met gezonde voeding. FrieslandCampina heeft vestigingen in 34 landen, behoort tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld – en heeft een duidelijke Nederlandse stempel.

 

Klaar voor de vraag van morgen
De wereldbevolking neemt toe en dat stelt FrieslandCampina de komende decennia voor een grote uitdaging: hoe voorzien we een steeds groter wordende populatie van de juiste nutriënten, terwijl we onze ‘footprint’ verkleinen? De purpose van FrieslandCampina – nourishing by nature – staat voor betere voeding voor consumenten wereldwijd en goede inkomsten voor onze boeren, nu en in de toekomst. Dat vraagt om fabrieken die toekomstbestendig zijn. Want wat we vandaag doen, dat moet morgen beter. De bestaande infrastructuur moet worden vernieuwd, terwijl processen innovatiever worden. Zo maken we onze fabrieken klaar voor duurzame en stabiele groei.

 

Investeren, innoveren én blijven produceren
Hoe vervang je de motor van een rijdende auto? Met andere woorden: hoe kan FrieslandCampina de continue melkstroom blijven verwerken, terwijl we de fabrieken innoveren? Het vervangen van bestaande infrastructuur zonder in te leveren op productie, dat vraagt om organisatorische talenten met technische affiniteit. Om deze complexe projecten – die vaak gepaard gaan met grote (miljoenen)investeringen – goed te laten verlopen, zijn wij op zoek naar Senior Project Managers. Zij realiseren de innovatie- en uitbreidingsplannen van zowel bestaande fabrieken (brownfield) als technologisch innovatieve nieuwbouw (greenfield). Projecten variëren van de bouw van sproeidroogtorens tot compleet nieuwe productie- en verpakkingslijnen. Het betreft complexe multidisciplinaire investeringsprojecten en programma’s in de range van 1,5 tot meer dan 100 miljoen euro.

 

Grote projecten, grote verantwoordelijkheid
Als Senior Project Manager volg je het proces van begin tot einde: je bent betrokken bij iedere fase van het project van inkoop tot engineering en constructie. Gewend aan grote en technische opdrachten, zijn hoge budgetten met veel verantwoordelijkheid voor jou bekend terrein. Door de omvang en complexiteit van de projecten begrijp jij de meerwaarde van de gestructureerde projectaanpak in de organisatie. Je geeft leiding aan een of meerdere projectteams, waarin o.a. de vakgebieden process en electrical engineering, civiele techiek, werktuigbouwkunde, automatisering en utilities nauw samenwerken. Door jouw affiniteit met techniek en kennis van de procesindustrie bouw je aan een sterk team en weet je verschillende stakeholders tevreden te houden. Als Senior Project Manager denk je daarom vooruit. Door continu vragen te stellen en de juiste informatie op te halen, ken je elk risico en heb je oog voor veiligheid, kwaliteit, efficiëntie en budget.  

 

Werken waar drive en impact samenkomen
Jij wilt werken bij een multinational met wereldwijde uitstraling en de ambities, kansen en uitdagingen die daar bij komen kijken. Tegelijk zoek je een werkplek met een Nederlands karakter, dat werkt met een oer-Hollands product. Je haalt voldoening uit een baan met impact, waar jouw bijdrage doorslaggevend is. Grote projecten, verantwoordelijkheden, deadlines en budgetten zijn jouw drive om het maximale uit jezelf te halen. Je verwacht een werkgever met langetermijnvisie, waarbij drie stappen vooruit denken wordt beloond. Het aansturen van teams en projecten maakt jou een sterke manager, maar je verliest nooit de techniek uit het oog.

 

Functie-eisen:

 • Een afgeronde hbo of wo-opleiding in een technische richting zoals Chemical Technology, Mechanical/Electrical Engineering of Werktuigbouwkunde;
 • Ervaring vanuit de Food industrie;
 • Affiniteit met (process) engineering en de procesindustrie;
 • Als persoon ben je adviesvaardig, denk je in oplossingen, combineer je jouw analytisch vermogen met een praktische aanpak en ben je een overtuigende gesprekspartner. Het werken onder tijdsdruk brengt het beste in jou naar boven.

Uitdaging

 • Toekomstbestendig maken van (13) fabrieken van FrieslandCampina;
 • Complexe projecten met budgetten vanaf 1,5 miljoen euro;
 • Combinatie van technisch projectmanagement en stakeholdermanagement;
 • Binnen tijd en budget realiseren van projecten, zonder concessies te doen aan kwaliteit en veiligheid;
 • Fungeren als spin in het web tussen de projecten en de lijnorganisatie;
 • Nauwe samenwerking met collega’s op de productielocaties en de externe partijen met wie we samenwerken.

Wij bieden:

 • Een uitstekend salaris, werkweek van 38 uur, 25 vakantiedagen en een zeer goede pensioenregeling;
 • Een uitdagende functie met veel vrijheid waarbij we onze work-life balance belangrijk vinden;
 • Een loopbaan bij een multinational met een Nederlands karakter.

”In our innovation center, we find new and better ways in which nutrition can help patients to recover. ”

Floor van der Horst - Marketing Director Medical Nutrition

Kontaktinformation

jobspezifische Stellenangebote