• Netherlands, Amersfoort
 • Supply Chain - Logistics
 • Professional Job
 • Full-Time

Kurze Stellenbeschreibung

 

Business Analist / Demand Planner 32-38 uur per week

FrieslandCampina heeft een van haar business-to-business werkmaatschappijen verkocht: CREAMY CREATION. Creamy Creation produceert en vermarkt alcohol gebaseerde zuiveldranken zoals roomlikeur, maar ook drinkbare sportvoeding, dieetvoeding en frappucino’s. Creamy Creation is bezig volledig stand-alone te worden door onder meer centrale FrieslandCampina functies, zoals ICT en Inkoop, zelfstandig te vervullen. Bij Creamy Creation werken ca. 85 medewerkers met vestigingen in Nederland (Rijkevoort, wat tevens de standplaats is) en USA (Paramus, NY).

Voor Creamy Creation zijn we op zoek naar een Business Analist gecombineerd met de functie van Demand Planning. Creamy Creation zal eind 2019 verder gaan als zelfstandig bedrijf.

Stellenbeschreibung

De functie omvat twee belangrijke hoofdtaken: het analyseren van o.a. markt data en het opstellen van de salesforecast om operations goed te kunnen plannen. Allereerst, als Business Analist (3 dagen per week) fungeer je als een zakenpartner van ons business- en salesteam. Als zodanig stuur je de lange termijn strategie op basis van sterke, visueel aantrekkelijke inzichten, analyses en rapporten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van: bedrijfstakinzichten, concurrentiele informatie, digitale inzichten en inzichten van klanten. We zijn op zoek naar een enthousiaste, proactieve, (big) data-fan die een sterk conceptueel denken, analytisch inzicht en een goed helikopterview combineert met uitstekende communicatieve vaardigheden. Rapportages zullen gedeeld en afgestemd worden met het management, sales en marketing. Ben je enthousiast over het beter begrijpen van de industrie- en de consument door data en ben je in staat om die data te activeren ten behoeve van onze strategische- en tactische besluitvorming: dan zou je de Business Analist kunnen zijn die we zoeken!

Je werkt nauw samen met verschillende disciplines in het team om te komen tot complete en geïntegreerde overzichten en aanbevelingen die de groei van Creamy Creation in verschillende product-markt-combinaties kan stimuleren. Daarnaast maak je actief gebruik van verschillende informatiebronnen zoals Euromonitor en klant en salesrapportages uit het CRM systeem.

 

Als Demand Planner (2 dagen per week) ben je verantwoordelijk voor het opstellen, monitoren en verbeteren van het demand plan voor de operationele en tactische horizon in samenwerking met sales, marketing en finance. Je leidt het demand review proces binnen Creamy Creation als onderdeel van de maandelijkse S&OP cyclus. Jij bent de business partner van Sales en bewaakt de performance (forecast accuracy, servicegraad en derving) en kijkt voortdurend naar mogelijkheden om het beste resultaat te behalen met je collega’s in de keten. De rol heeft een brede focus: sales forecast, S&OP, marktintroducties, verbetertrajecten in de hele keten.

 

 

Wil jij in een uitdagende omgeving, samen met je collega’sambitieuze resultaten neerzetten en demand planning naar het volgende niveau brengen, dan ben jij de collega die we zoeken om ons team te versterken.

 

Functie eisen

 • WO diploma en 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Goed in het analyseren en rapporteren van marktanalyses;
 • Goed in het helder communiceren van complexe analyses;
 • Kennis en ervaring met forecasting, S&OP, sales, logistiek;
 • Kennis en ervaring in een Food en B2B omgeving ;
 • Kennis van SAP R/3, APO DP/SNP, BW, MS Office (advanced);
 • Analytisch, communicatief, klantgericht, in staat proactief advies te geven aan de commerciële organisatie, conceptueel en overtuigingskracht;
 • Pro-actieve houding, regie nemend, eigenaarschap;
 • Teamspeler die in staat is om collega’s gevraagd en ongevraagd uit te dagen;
 • Engels vloeiend in woord en geschrift

 

Arbeidsvoorwaarden:

Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Creamy Creation beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien, o.a. door te investeren in opleiding. Daarnaast vinden we een fijne werksfeer belangrijk, wat dat betreft is Creamy Creation een hecht bedrijf waarin we oog hebben voor elkaar.

Kontaktinformation

jobspezifische Stellenangebote