• Netherlands, Noordwijk
 • Supply Chain - Make
 • Professional Job
 • Full-Time

Kurze Stellenbeschreibung

Ben jij in staat om onderhoud naar een hoger plan te tillen? Ben je een echte teamplayer en kan jij het preventief onderhoud verder uitbreiden en optimaliseren met behulp van RCA’s en FMECA’s? Als Maintenance Engineer ben jij een belangrijke schakel in ons onderhoudsproces. Het is jouw uitdaging om met jouw technische kennis de efficiency, effectiviteit en impact van het installatieprestaties te verhogen. Interesse? Reageer dan op onze vacature van Maintenance Engineer en kom het team in Noordwijk (Groningen) versterken.

Stellenbeschreibung

Noordwijk (Groningen) is de specialiteitenfabriek van FrieslandCampina. Hier worden diverse melkvetspecialiteiten geproduceerd voor de industriële markt: roomproducten, melkvet met verschillende smeltpunten, boter en diverse blends van melkvet met plantaardige oliën. Al met al produceren onze medewerkers in Noordwijk zo’n 140 verschillende eindproducten. Alles op basis van de wensen en de vragen van onze klanten. Noordwijk is één van de weinige zuivelfabrieken in Nederland (en eigenlijk in de wereld) waar melkvetten kunnen worden gefractioneerd. Dat resulteert erin dat Noordwijk gedurende het hele jaar door melkvet met een constant smeltpunt en een constante kwaliteit kan leveren, ongeacht welk seizoen het is. Dat betekent voor onze klanten een forse efficiëntieslag en kostenbesparing in hun productieproces. Daarmee kunnen we een groot aantal industriële klanten over de hele wereld bedienen.


Werkzaamheden:

Als Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor het mede-ontwikkelen en uitrollen van het onderhoudsbeleid voor de locatie Noordwijk (Groningen), waarbij je je richt op het vergroten van de technische beschikbaarheid en het reduceren van de onderhoudskosten.

Kerntaken zijn:

 • Opstellen van onderhoudsconcepten in samenwerking met productie en het vertalen naar onderhoudsplannen inclusief benodigde materialen en borgen van wettelijke eisen.
 • Opzetten van gedetailleerde onderhoudsinstructies (in samenwerking met de monteurs).
 • Verder inrichten en optimaliseren van het onderhoudsmanagementsysteem (nu Ultimo, in de toekomst SAP PM).
 • Bepalen van de juiste onderhoudsstrategie, -concept en onderhoudsplannen bij projecten.
 • Voorbereiden, organiseren en leiden van jaarlijkse productielijn revisies.

Belangrijk in de rol van Maintenance Engineer is samen met het TD team de verandering van reactief naar proactief onderhoud verder voort te zetten. Hierbij neem je de organisatie mee in het continu verbeteren en werk je toe naar een proactieve manier van werken. Je werkt nauw samen met de afdelingen: Veiligheid, Productie, Technologie, Projecten en QA. Je bent mede verantwoordelijk voor het verbeteren en handhaven van de veiligheid en het voedselveilig werken binnen Noordwijk. In deze rol kun je het interne netwerk binnen Friesland Campina / Dairy Essentials optimaal benutten op het gebied van maintenance best practices. Als Maintenance Engineer rapporteer je aan de Manager Maintenance. 

Om succesvol te zijn in deze rol breng je het volgende mee:

 • Een HBO opleiding of HBO niveau, bijvoorbeeld, Electrical Engineering, Werktuigbouwkunde etc.
 • Minimaal 4 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare functie 
 • Kennis van continu verbeteren
 • Kennis en ervaring met Maintenance management systemen en methodieken, zoals: Ultimo, SAP, RCM, TPM etc.
 • Kennis van de relevante wet en regelgeving en kwaliteitseisen
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden 
 • Teamplayer, proactief, analytisch, gestructureerd, energiek en nauwkeurig

Arbeidsvoorwaarden
Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest. 

Kontaktinformation

jobspezifische Stellenangebote