• Netherlands, Amersfoort
  • Supply Chain - Logistics
  • Professional Job
  • Full-Time

Kurze Stellenbeschreibung

Overzie jij snel de gehele supply chain en kan je daadkrachtig knelpunten signaleren en oplossen? Ben jij klantgericht en weet je logistieke optimalisaties te verkopen aan en uit te voeren met klanten? Kan jij samen met interne stakeholders een optimaal logistiek beleid en executie uit te zetten voor jouw klant? FrieslandCampina zoekt een Logistiek Accountmanager in Amersfoort.

 

Stellenbeschreibung

Als Logistiek Account Manager ben jij verantwoordelijk voor de optimale belevering naar jouw klanten binnen de Nederlandse markt. Hierbij lever je een actieve bijdrage aan het opstellen en realiseren van de (logistieke) jaardoelstellingen binnen Customer Supply Chain team. Jouw werkterrein bestaat uit het gehele portfolio van verse en houdbare zuivel & boter. Hierbij zorg je voor een optimale balans tussen maximale klantgerichte service en minimale logistieke kosten in nauwe samenwerking met het je collega’s uit het Customer Care team en andere interne stakeholders zoals Sales en de diverse Supply Chain disciplines. 

 

Als Logistiek Accountmanager heb je periodiek overleg met je klant en je interne stakeholders om te komen tot de meest efficiënte samenwerking. Je ontwikkelt en onderhoudt een sterke relatie met je gesprekspartners. Als Logistiek Accountmanager inventariseer je de interne processen, specifieke behoeften en doelstellingen van je klant en vertaal je deze naar klantgerichte actieplannen voor logistieke optimalisatie. Je volgt, evalueert en rapporteert periodiek logistieke performance op klantniveau.  

 

Door een constructieve samenwerking op te zetten, initieer je verbeterinitiatieven in relatie met Sales, Supply Chain en overige disciplines. Verder heb je een beslissende rol in het maken van logistieke (raam)afspraken met je klant. Samen met het customer care team, verantwoordelijk voor onder andere orderverwerking, retouren en klachtenafhandeling, zorg je voor een excellente operationele communicatie en executie richting jouw klant.

 

Om de organisatie naar een hoger plan te tillen speel je een rol in diverse (account overstijgende) optimalisatieprojecten. Hierbij staan de thema’s efficiency, duurzaamheid, servicegraad en marktontwikkeling centraal.
Je speelt een actieve rol in het managen van veranderingen (implementatie) op logistiek vlak tussen FrieslandCampina en de klant of markt in lijn met het commerciële en Customer Supply Chain beleid.

 

Functie-eisen

Als Logistiek Accountmanager, heb jij:

  • Een afgeronde WO opleiding richting Bedrijfskunde, Supply Chain;
  • minimaal 4 jaar relevante werkervaring in de Supply Chain binnen de FMCG of Retail waarbij je een sterke affiniteit met en een brede kennis van logistieke processen hebt opgedaan;
  • gedegen kennis van de complete Supply Chain en haar processen;
  • gedegen kennis van SAP BW;
  • kennis van Generix en VMI is een pré;
  • Verbindende persoonlijkheid die sterk is in relatiemanagement & communicatie
  • de volgende competenties: klantgericht, resultaatgericht, analytisch, teamplayer, organisatiesensitief, doorzetter.

Arbeidsvoorwaarden:

Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest.

Kontaktinformation

jobspezifische Stellenangebote