• Netherlands, Amersfoort
  • B2C - Customer Development / Shopper Marketing
  • Entry Level Job
  • Full-Time

Short description

Revenue & pricing Management is onderdeel van het Trade marketing team en valt binnen de Nederlandse Opco Consumer Dairy onder de sales organisatie. Bij Revenue & pricing management is één ding van belang: het maximaliseren van de winst voor FrieslandCampina en de winst voor de retailer. Binnen dit team zijn we op zoek naar een analytische en flexibele Junior Pricing specialist.

Stellenbeschreibung

Als pricing specialist help je mee met het analyseren en optimaliseren van verschillende prijspunten in de markt voor het hele portfolio binnen alle kanalen (ecom, convience en retail) in heel Nederland (300+ producten) met een consumentenwaarde van ruim 1,5 miljard euro!

 

Verschillende factoren zijn daarbij bepalend zoals prijselasticiteit, concurrentie van vergelijkbare producten, verschillende prijsstrategieën van retailers, kostprijzen (de melkprijzen van FrieslandCampina verschillen bijvoorbeeld elke maand), etc. Als pricing specialist onderzoek je hoe de verschillende prijspunten in de markt staan en wat de impact hiervan is op de categorie zuivel. Daarnaast analyseert hij/zij welke factoren de grootste impact hebben op prijsmutaties en adviseert hij/zij welke strategie FrieslandCampina kan volgen om daar zo goed mogelijk op te anticiperen.*

 

Wat drijft de verschillende prijspunten in de Nederlandse Retail markt. Zijn hierin ontwikkelen te zien / zijn er verschillen per producttype/ categorie/geografie/… etc.? Wat zijn de grootste drijfveren voor retailers om prijzen aan te passen? Welke retailers volgen een landelijke lijn en welke optimaliseren op regionaal/stedelijk niveau? Wat zijn hiervan de gevolgen? Wat zijn de gevolgen van promoties zoals de seizoenaanbiedingen bij retailers die een heel kwartaal of jaar lopen? Wat zijn de beste prijspunten voor nieuwe producten/innovaties? Wat zijn de gevolgen van nieuwe producten die worden geïntroduceerd door concurrerende merken? Welke rol spelen huismerken en discount retailers zoals Lidl en Aldi in het prijzenspel? Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van een grote introductie selectie A-merken van Unilever bij Aldi voor de prijzen in de rest van de markt? Hoe kan een bedrijf als FrieslandCampina hier het beste op de verschillende prijsstrategieën inspelen?

 

Naast de taken op het gebied van pricing draai je ook volledig mee in het trade marketing team om zodoende veel te leren op het gebied van trade marketing. Het trade marketing team bestaat uit vier verschillende disciplines te weten: Trade marketeers die kijken naar het laten groeien van onze merken in de verschillende kanalen; Schapspecialist, advies aan de retailer mbt hun schappenplannen; activatiespecialisten, doorvertaling van de marketing plannen naar de winkelvloer en Revenue en pricing Management.

 

*Let op: FrieslandCampina kan slechts prijzen adviseren, de retailer bepaalt het prijsniveau.

 

Functievereisten

In aanvulling op bovengenoemde:

  • Ben je in het bezit van een WO diploma
  • Je bent commercieel ingesteld, analytisch sterk, flexibel, enthousiast, proactief, een teamplayer en communicatief vaardig;
  • Je wilt graag meedenken met analyses en de uitkomsten vertalen naar actie. (What, So What, Now What)
  • Je beheert uitstekend de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je kunt goed met Excel werken;

”What a thrill to have discussions with the experts, while we implement our strategy for butter. By working closely together, we create a whole new dynamic. ”

Aurelie Letortu - Marketing Manager

Kontaktinformation

jobspezifische Stellenangebote