• Netherlands, Lochem
 • Project Management
 • Management Job
 • Full-Time

Kurze Stellenbeschreibung

Bij FrieslandCampina delen we met 21.000 medewerkers de passie om meer uit melk te halen en om mensen verder te helpen in het leven. Met onze merken ruim 30 bereiken we miljoenen mensen in meer dan 100 landen. FrieslandCampina heeft business groups en werkmaatschappijen met vestigingen in de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort. 

 

FrieslandCampina Butter & Milkpowder bestaat uit productielocaties in Noordwijk, Den Bosch, Lochem en Aalter.  Lochem verwerkt 10% van alle melk en 30% van alle room van FrieslandCampina. Daarmee is Lochem is één van de grotere melk verwerkende locaties in Nederland. De medewerkers verwerken de room en melk in verschillende boter, boterproducten, melkpoeder en gespecialiseerde melkeiwitten. In totaal maken de 180 werkzame medewerkers in Lochem zo’n 100 verschillende eindproducten die wereldwijd hun afname vinden. Voor deContinuous Improvement afdeling is een vacature ontstaan voor een:

 

Continuous Improvement Manager & CI Network coordinator Butter & Milkpowder

Stellenbeschreibung

Functie inhoud

In deze functie maak je onderdeel uit van een professionele Continuous Improvement organisatie waarbij je leiding geeft aan het continu verbeter programma van de locatie Lochem en daarnaast de CI activiteiten coördineert voor het netwerk Boter & Melkpoeder.

Door middel van World Class Operations Management (WCOM) streeft FrieslandCampina naar een WCOM organisatie en cultuur op alle levels. De Continuous Improvement Manager werkt samen met het eigen team en de organisatie om door middel van continu verbeteren de (financiële) resultaten en impact te garanderen. Uiteindelijk is het doel operationeel excellente prestatie van onze productielocaties, waar management en medewerkers in staat zijn om zelfstandig de prestaties te verbeteren door middel van WCOM werkwijzen.

 

De belangrijkste verantwoordelijkheden als CI netwerk coordinator zijn:

 • Bepalen van meerjaren CI strategie en zorgdragen voor de uitvoering en standaardisatie over de locaties;
 • Adviseert locaties over het te voeren CI beleid en de te implementeren WCOM methoden.

 De belangrijkste verantwoordelijkheden als CI Manager Lochem zijn:

 • Het transformeren van de organisatie, van een dedicated WCOM-Reloaded methode (uitgevoerd 2016-2018) naar een pilaarstructuur;
 • Het leiden van verschillende werkstromen, verzekeren van resultaten, impact en het ontwikkelen van WCOM vaardigheden in de organisatie
 • Communicatie en verbinding met stakeholders en managen van verwachtingen.
 • Het identificeren van verbeteringen en uitvoeren van change management activiteiten;
 • Het opvolgen van de impact van initiatieven (operationele en financiële KPI’s);
 • Organisatie en vaardigheden ontwikkelen van de medewerkers op locatie, onder andere door opleiding, faciliteren van overleggen, feedback en coaching;
 • Process confirmatie op WCOM standaarden en uitvoeren van (maturity) assessments op locatie;
 • Identificeren en oplossen van opkomende uitdagingen binnen de werkstromen en pilaren.

Team details

Als Continuous Improvement Manager ben je direct verantwoordelijk voor het WCOM team, bestaande uit twee projectmanagers en indirect voor de CI managers op de locaties. Je rapporteert aan de locatiemanager Lochem en bent onderdeel van het Site Leadership team, tevens ben je onderdeel van het OMT van Butter & Milkpowder.

Functie eisen

Om een succesvolle Continuous Improvement Manager te zijn ben of bezit jij:

 • Een afgeronde Master opleiding bij voorkeur levensmiddelentechnologie of supply chain management;
 • Aantoonbare ervaring (3-5 jaar) op het gebied van Continuous Improvement zoals WCOM/Lean/Six sigma in een operations omgeving;
 • Ervaring op het gebied van project en change management;
 • Eervaring als lijnmanager in een productieomgeving is een pré;
 • Communicatieve vaardigheden zowel in Nederlands als Engels en in staat om op verschillende niveaus binnen de organisatie te communiceren;
 • Een teamplayer met de eigenschappen: Resultaatgericht, analytisch, conceptueel, pragmatisch, verbindend, flexibel en organisatiesensitief.

Arbeidsvoorwaarden

Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je ten slotte het meest.

 

Contactinfo

Heb je vragen over bovenstaande functie of wil je gewoon wat meer weten over FrieslandCampina? Neem dan contact op met Arjan Voermans, Locatiemanager via +31 6 13561928.

 

Officieel reageren/ aanmelden als kandidaat kan (uitsluitend) via onze website.

”In our innovation center, we find new and better ways in which nutrition can help patients to recover. ”

Floor van der Horst - Marketing Director Medical Nutrition

Kontaktinformation

jobspezifische Stellenangebote